2019

Afstudeerproject Academie Minerva 2019/2020

Voor onderzoek. Feb 2021 is het complete project op de website te vinden.

In het project Gezond Groen wordt een ontwerp en/of een product ontwikkelt dat door middel van groenvoorzieningen binnen en buiten de zorginstellingen zorgdraagt voor een prettige en gezonde leefomgeving.

Groen wordt op deze wijze concreet ingezet om de gezondheid te verbeteren.
Dit ontwerp of product moet generiek kunnen worden toegepast. Het doel is zorginstellingen te inspireren en aan te sporen meer gebruik te maken van groenvoorzieningen om op deze wijze zowel kleinschalig alsook grootschalig een omgeving te creëren die op alle gebruikers een positief effect heeft.

Het hele gebouw in één keer aanpakken en tuinen inrichten en toegankelijk maken voor de omgeving geeft meteen veel resultaat. Vaak is er geen budget dit te realiseren. Het gebrek aan financiële middelen wordt vaak als excuus gebruikt om de veranderingen niet door te voeren. Uit onderzoek van Wageningen environment research blijkt dat kosten voor de aanschaf binnen een jaar terugverdiend kunnen worden. Daarom is het van belang aan te tonen
op welke wijze met kleine(re) toepassingen de omgeving meteen al een stuk aangenamer gemaakt kan worden.

Paper
PDF – 4,8 MB 494 downloads
Essay
PDF – 343,2 KB 434 downloads
Project poster
PDF – 294,3 KB 466 downloads

Onderzoek dementievriendelijk bouwen & wonen 

Health Space Design Hanzehogeschool

Welke verschillende facetten kom je tegen als je dementievriendelijk wilt ontwerpen. En dan specifiek hoe vinden mensen zo dementievriendelijk mogelijk de weg binnen een pand.

 Waren mijn hoofdvragen tijdens mijn periode bij onderzoekscentum van de Hanzehogeschool. Waar ik met een multidiciplnair team onderzoek deed naar dementievriendelijk bouwen en wonen.

 

Hier een paar impressies uit mijn samengestelde inspiratie boek die verteld waar je allemaal rekening mee moet houden, als je ontwerpt voor mensen met dementie,

 

Wil jij dit onderzoek inzien? Download hem dan hieronder!

Inspiratieboek dementievriendelijk bouwen & wonen
PDF – 5,3 MB 463 downloads

Een stadstuin door en voor Groningers

"To plant a garden is to believe in tomorrow" 

De stadstuin dóór en vóór Groningers
Een laagdrempelig en gezond lunchcafé (met producten uit eigen tuin) die de poelestraat met de nieuwe markt verbindt. Naast de letterlijke verbinding is het de bedoeling dat het een groene ontmoetingsplek wordt die alle mogelijke doelgroepen met elkaar verbindt. 
.
Project 2018 Academie Minerva, student interiorarchitecture & design.

Presentatieboekje stadstuin
PDF – 10,5 MB 497 downloads