2018

Duindoornflat : Zelfvoorziendende leefomgeving

Het betreft een project waarin een gebouw wordt voorgesteld dat voor zowel de bewoners van de flat alsook voor de wijkbewoners interessant zou kunnen zijn. In en om de Duindoornflat wordt zelfvoorzienendheid gestimuleerd. De flat is voor de wijk toegankelijk en het gebouw laat een sterk groen beeld zien door de implementatie van groene gevels en het groene dak. In het project zijn statements ingezet om de aandacht te trekken. Zo stond er bijvoorbeeld een rad waarin men al lopende een telefoon kon opladen. De zelfvoorzienendheid wordt gestimuleerd door het opvangen van regenwater in grote tonnen. Hierdoor vindt hergebruik van water plaats ten behoeve van de publieke tuin en de zwemvijver. Dit hergebruik vergroot tevens verantwoordelijkheidsgevoel. Zonnepanelen en windmolens zijn ingezet voor het opwekken van energie. Er werd in het project ook een gemeenschappelijke moestuin gerealiseerd. De bewoners kregen meer zicht op het groen. Met dit alles werd ook een sterke verbinding tussen de Duindoornflat en de wijk gezocht. De flat werd als het ware verbonden met de wijk.

Eindpresentatie duindoornflat
PDF – 16,5 MB 457 downloads

Flex kantoor (oud V&D pand Grote markt Groningen)

Dynamiek binnen een kantoorgebouw is goed voor de creativiteit en de productiviteit.’’

Een creatief ZZP kantoor gevestigd aan de Grote Markt Groningen waar dynamiek voorop staat. Omdat dynamiek de creativiteit bevorderd en men tijdens het werken nog wel kan vergeten te rusten,is dit concept ontstaan. Waar centraal in de ruimte een ontspannen dynamische rustplek is geplaatst waar men samen ontspannen en of overleggen. Ook in de vormgeving staat de dynamiek voorop. 

Presentatie flexkantoor
PDF – 7,8 MB 439 downloads

Lunchruimte Spindle

Voor de kantine van  Spindle en Voice maakte ik onder andere deze tekeningen. Het concept was een groene en grafische omgeving waar spel en ontmoeting voorop staan. In dit ontwerp heeft men zelf de keuze waar hij/zij zin in heeft.

Heb je zin om even te loungen? Neem dan plaats in de rustige lounge met uitzicht op de tuin. Of juist meer zin om met een groepje een spel te spelen? Neem dan plaats in het begin van de kantine waar verschillende spellen verwerkt zijn in de wanden. Ontmoeting is in de breedste zin van het woord, zowel door het aanbieden van verschillende zit mogelijkheden, als in het meubilair als in de bar die centraal in de ruimte staat. Let op, dit was een fictieve opdracht vanuit de kunstacademie